Ledelse

Lasse Ruud i Intellisearch: Budbringeren

Han har viet sitt liv til utvikling av løsninger som gjør informasjon lettere tilgjengelig for oss. Men det var da han tok over et selskap på vei mot bunnen at Lasse Ruud først fikk vite hva som bodde i ham som leder.

Publisert Sist oppdatert

Intellisearch var teknisk konkurs. Kreditorene hamret på døren, og gjeldssanering utgjorde en stor del av hverdagen for selskapets nye leder, Lasse Ruud.

Året var 2008, og selskapet hadde svidd av 50 millioner kroner. Fokuset ble umiddelbart rettet mot opprydding av økonomien, produksjon av teknologien som selskapet hadde lovet sine kunder samt oppsigelser av ansatte.

– Jeg har alltid sett på meg selv som en kollegial leder, men nå besto hverdagen blant annet av å sitte i Forliksrådet med de ansatte. Det gjorde meg tøffere, fordi jeg hadde et så sterkt fokus på å redde selskapet. Det var likevel svært tøft personlig, og det preget familielivet mitt i flere år. Det var rett og slett ikke mulig å la jobben ligge, sier Ruud.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS