Samfunn

Helseminister Bent Høie.

Mangelfull oversikt over det private helsevesen

Publisert Sist oppdatert
Helsemyndighetene har i dag ikke oversikt over omfang av komplikasjoner og hendelser i privat helsevesen som fører til behov for behandling i det offentlige helsevesenet.

Det kommer fram i et svar til Stortinget fra helseminister Bent Høie (H) etter spørsmål fra Aps helsepolitiske talsmann, Torgeir Micaelsen, skriver Stavanger Aftenblad.

– At det ikke finnes oversikt over omfanget av dette problemet og hvor mye det koster samfunnet, burde fått alarmklokkene til å gå, sier han.

Høie svarer videre at det ikke finnes datagrunnlag for å hente ut komplikasjoner og hendelser som er oppstått på private institusjoner uten avtale.

– Når pasienter eventuelt havner på offentlige sykehus eller institusjon som rapporterer til NPR (Norsk pasientregister, red.anm.), vil det ikke være informasjon i denne rapporteringen som angir årsak til komplikasjon eller hendelse på privat sykehus, uttaler han.

– Det virker som dette er en problemstilling regjeringen ikke er interessert i eller tar særlig på alvor. Høie har gjort seg til spesialist på å legge til rette for private, kommersielle helsetjenester. Det kan virke dempende på interessen for motforestillingene, mener Micaelsen.

Powered by Labrador CMS