Nyskaping

Atlanta: Dette skal bli en sykkelby

Mener alvor: Atlanta investerer 1 milliard dollar for å bli sykkelby

Publisert Sist oppdatert

Atlanta i den amerikanske delstaten Georgia har alltid vært en typisk amerikansk by bygget for bilister. Store innfartsårer, gjerne med seks og flere felt, har gjort det enkelt å pendle inn til den lokale metropolen fra søvinge forsteder. Sentrum har vært for mindre velstående nabolag og næringsliv. Totalt bor det om lag 6 millioner mennesker i hele metroområdet.

Men alt dette er i ferd med å bli snudd på hodet. Sykkelmagasinet Bicycling skriver at byen Atlanta nå har satt av en milliard dollar, som for tiden utgjør 8,3 milliarder norske kroner, for å gjøre byen bedre tilrettelagt for syklister.

Det er en satsing uten sidestykke. Til sammenligning er det totale byutviklingsbudsjettet til oslo på 280 millioner kroner for 2016.

Riktignok er det en lang tidshorisont på prosjektet som skal løpe over 25 år og sørge for tryggere transport for syklister og gående i form av egne sykkelveier og bedre fortauer, skriver bladet.

Totalt skal byen bruke 85 milliader dollar på transportinvesteringer de neste 25 årene, så andelsmessig fremstår satsingen som litt mer beskjeden.

Powered by Labrador CMS