Europa

Statsminister Lars Løkke Rasmussen sliter med støttepartiet De Konservative i Danmark.

Mistillitsforslag fremmet mot dansk minister

En samlet opposisjon i Danmark har formelt fremmet forslag om mistillitsvotum mot den borgerlige miljø- og matministeren Eva Kjer Hansen.

Publisert Sist oppdatert
Venstre-statsminister Lars Løkke Rasmussens regjering har vært under voldsomt press siden Folketingets minste parti De Konservative tirsdag gjorde det klart at det ikke har tillit til Kjer Hansen.

De anklager henne for å ha ført Folketinget bak lyset ved å fremstille regjeringens omstridte landbrukspakke som mer miljøvennlig enn den i realiteten er.

Løkke Rasmussen, som leder Venstres mindretallsregjering, har avvist kritikken fra sin tidligere regjeringspartner og fastholdt at han fortsatt har tillit til miljø- og matministeren.

Venstre og de øvrige partiene i blå blokk, De Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance – som altså står utenfor regjeringen – forhandler nå om en løsning.

De Konservative har fått støtte fra de øvrige opposisjonspartiene, og torsdag fremmet rød blokk formelt mistillitsforslag.

– Folketinget kan konstatere at miljø- og matministeren har gitt inntrykk av at miljøregnskapet er bedre enn det er, heter det i teksten.

De Konservative fastholder sin mistillit, og partileder Søren Pape Poulsen bekreftet torsdag formiddag at partiet vil stemme ja til et mistillitsforslag hvis det kommer så langt.

Powered by Labrador CMS