Arbeidsliv

For få viser engasjement på jobben, viser en ny rapport. Bildet viser en tilsynelatende svært engasjert gjeng i kontorlandskapet til DnBNOR på Aker brygge. Norge var for ordens skyld ikke en del av studien.

Ny rapport: for få viser engasjement på jobben

En studie gjennomført i 17 av verdens viktigste økonomier, med mer enn 12.000 deltakere, viser at de fleste selskaper mangler engasjerte og dedikerte arbeidstakere.

Publisert Sist oppdatert

Når arbeidere blir uengasjert koster det selskaper penger, prosjekter utvikler seg saktere, unødig ressursbruk forekommer, og selskapers målsetninger undergraves.

Det kommer fram i konsulentfirmaet Steelcase Globals studie "Engagement and the Global Workplace", som har gjort undersøkelser i 17 av verdens viktigste økonomier (se interaktiv oversikt under) med 12.480 respondenter. Undersøkelsen er gjennomført i samarbeid med Ipsos.

Formålet med rapporten er å måle "relevante dimensjoner i arbeidstaker-engasjement og tilfredshet på arbeidsplassen." Resultatene er representative for målgruppen til Steelcase, som i stor grad består av kontorarbeidere i større firma.

Overordnet fant rapporten at mer enn én tredel av arbeidere i verdens 17 viktigste økonomier er uengasjert.

Videre påpekes fem nøkkelfunn som forklarer resultatene:

  • Engasjement blant arbeidstakere er direkte knyttet til trivsel på jobben
  • Engasjerte arbeidstakere har bedre kontroll over egne opplevelser på jobb
  • Stasjonær teknologi slår mobil teknologi
  • Tradisjonelle arbeidsmetoder vedvarer
  • Kulturell kontekst påvirker engasjementet

– Funnene i studien indikerer at arbeidsmiljø enten øker eller hindrer innsatser for å øke arbeidstakeres engasjement, heter det i rapportens sammendrag.

– Realiteten er at det ikke er så mange svært engasjerte arbeidere som organisasjoner trenger. Antallet uengasjerte kontorarbeidere overgår faktisk de engasjerte, noe som har direkte innvikrning på resultater. Å løse dette problemet er en kompleks og vanskelig oppgave (...), skriver administrerende direktør i Steelcase, Jim Keane, i rapportens forord.

I grafen under kan du utforske og sammenligne topp- og bunnresultatene fra landene som var del av undersøkelsen.

Powered by Labrador CMS