Samfunn

Administrerende direktør i Telenor, Berit Svendsen, er overrasket over Konkurransetilsynets varsel.

Berit Svendsen overrasket over boten

Etter fire år med undersøkelser varslet Konkurransetilsynet Telenor om at de kan forvente en bot på 906 millioner kroner for misbruk av sin dominerende posisjon.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag varslet Konkurransetilsynet Telenor om at undersøkelser gjennomført siden 4. desember 2012 kan resultere i en gigantbot på 906 millioner kroner.

Tilsynets påstand er at Telenor har misbrukt sin dominerende stilling i det norske mobiltelefonimarkedet. Varselet er ikke et endelig vedtak.

Spesifikt gjelder varselet mistanke om brudd på konkurransereglene relatert til grossistavtaler i det norske mobilmarkedet i perioden 2010 til 2014. Konkurransetilsynet mener at Telenor gjennom prisvilkår og dobbeltroamingforbud har begrenset konkurransen.

− Telenor er overrasket over varselet ettersom Asker og Bærum tingrett i 2012 tok stilling til samme avtaletype og konkluderte med at dobbeltroamingforbudet var lovlig i henhold til konkurransereglene, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

«Telenor har samarbeidet med Konkurransetilsynet, og lagt forholdene til rette for deres arbeid. Dette samarbeidet vil fortsette, og Telenor vil gå grundig gjennom varselet og gi innspill til Konkurransetilsynet,» heter det i en uttalelse fra selskapet, som skriver at de har ventet på tilbakemelding fra Konkurransetilsynet i fire år.

– Derfor antar vi at vi må vente enda en stund før Konkurransetilsynets etterforskning får sin endelige konklusjon, sier Berit Svendsen.

Tilsynets Telenor-undersøkelser

  • Konkurransetilsynet gjennomførte 4.–13. desember 2012 bevissikring hos Telenor Norge og Telenor ASA.

  • Mistanken knyttet seg til mulig misbruk av dominerende stilling i det norske mobilmarkedet.

  • Konkurransetilsynet har gjennomgått et omfattende papir- og datamateriale som ble beslaglagt og har gjennomført en rekke forklaringsopptak i saken.

Tilsynet sendte 23. november 2016 varsel om at tilsynet vurderer å fatte vedtak om at Telenor har misbrukt sin dominerende stilling i strid med konkurranseloven § 11.

Powered by Labrador CMS