Arbeidsliv

Piloter og dramatikere inn i LO

LO-sekretariatet sier ja til Norske Dramatikeres Forbund og Norsk Flygerforbunds søknad om medlemskap i LO.

Publisert Sist oppdatert

Flygerforbundet ble tatt opp som midlertidig forbund, samtidig som Dramatikerforbundet fikk grønt lys for sin søknad i LOs sekretariat mandag. Sistnevnte vil formelt ikke bli tatt opp som selvstendig forbund før det er vedtatt på LOs representantskapsmøte 7. juni, skriver Fr Fagbevegelse.

Dramatikerforbundet teller i dag 367 medlemmer, og vil dermed bli LOs aller minste forbund.

– Dramatikerne er en ny type medlemmer i LO. Det gir oss større bredde, og jeg håper det vil bidra til at vi får et enda større fokus på kunst og kulturfeltet, sier LO-sekretær Renee Rasmussen til Fri Fagbevegelse.

Også Norsk Flygerforbund er foreløpig blant lilleputtene i forbundsfamilien. Forbundet er tatt opp som midlertidig forbund, og hensikten er at forbundet skal slås sammen med Norsk Cockpitforbund som allerede har organisasjonsretten for flygere i LO. Det nye flygerforbundet vil få i underkant av 1000 medlemmer, skriver Fri Fagbevegelse. Men norske piloter er ikke samlet under samme fagforenings-paraply. Norwegians piloter er organisert i Parat, og nylig valgte også Widerøes piloter Parat mens SAS-pilotene har gått til LO.

Førstesekretær i LO, Peggy Hessen Følsvik, legger ifølge Fri Fagbevegelse ikke skjul på at hun håper flere piloter kan komme til LO etter hvert.

– De ansatte i luftfarten står overfor store utfordringer både nasjonalt og internasjonalt. Vi må forene krefter for å forsvare interessene våre framover, mener hun.

Powered by Labrador CMS