Ledelse

Runar Hollevik blir ny konsernsjef i Norgesgruppen.

Runar Hollevik blir ny konsernsjef i Norgesgruppen

Styret i Norgesgruppen har ansatt Runar Hollevik som ny konsernsjef etter Tommy Korneliussen. – Det er en stor tillitserklæring, og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven. Jeg er ydmyk for det som venter, sier Hollevik.

Publisert Sist oppdatert

I dag ble det kjent hvem som overtar styringen av Norgesgruppen etter Tommy Korneliussen. Valget falt på lederen av konsernets grossistledd, ASKO-sjef Runar Hollevik.

Runar Hollevik (48) startet i NorgesGruppen i 2000, og har siden 2008 vært adm. direktør for ASKO Norge AS, og vært en del av konsernledelsen.

Han er utdannet siviløkonom fra BI, bor på Lørenskog utenfor Oslo, er gift og har to barn. Han tiltrer stillingen 17. juni, melder Norgesgruppen på sine hjemmesider.

Den siste tiden har det blitt spekulert mye i hvem som vil ta over konsernsjefjobben etter Tommy Korneliussen, som tidlig varslet at han ville gi seg i løpet av 2016. Runar Holleviks navn er ofte blitt nevnt. ASKO-sjefen har levert gode resultater, og har lang fartstid i selskapet. Spørsmålet som ble stilt da, var om han virkelig ønsket jobben. Det vet vi nå at han gjør.

– Hvordan har det vært å følge med på spekulasjonene?

– Det har ikke påvirket meg. Det har vært en stor tillitserklæring å bli spurt om å ta jobben. For meg har det vært avgjørende at jeg hadde bred støtte internt, og denne prosessen har gitt meg de svarene jeg trengte, sier Hollevik.

Mer tid med kjøpmenn

Runar Hollevik har vært en del av Norgesgruppen i 16 år, og har ledet ASKO i åtte av dem. Like lenge har han sittet i konsernledelsen.

– Nå blir det viktig å bruke mer tid på de andre forretningsområdene og å få en større helhetsforståelse. Jeg gleder meg til å bruke mer tid med kjøpmenn – det blir gøy, sier den nyutnevne konsernsjefen.

– Du kommer nærmere kjøpmannen og forbrukeren nå…

– Ja, men i bunn og grunn handler alt vi gjør om å vinne konkurransen i sisteleddet. De andre forretningsområdene er jo ikke nye for meg, men det blir spennende og morsomt å komme tettere på, sier han.

Feirer med å kjøre ut varer

Hollevik inntar sitt nye kontor den 17. juni.

– Du har ganske kort tid å forberede deg på?

– Ja, og så må jeg bruke litt tid på å avslutte den jobben jeg har. Men det er naturlig at hodet er et annet sted etter en sånn avklaring, så det skal bli greit å komme i gang, slår han fast.

Utnevnelsen ble kjent internt i Norgesgruppens nå i morges, og pressemeldingen gikk ut klokken 10 i formiddag.

– Hvordan har reaksjonene vært så langt?

– Jeg har fått mange lykkeønskninger internt. Det er mange som heier på meg – og jeg heier på dem! Det er en ære å få stå i bresjen for alle de flinke folkene i Norgesgruppen, sier den nye konsernsjefen.

– Hvordan skal dette feires?

– Feire? Vi er midt i den største høytidsperioden. Det handler om å få mest mulig varer ut på to uker. Vi skal sørge for godt med mat i butikkene til 17. mai. Så får jeg heller ta feiringen senere, sier Runar Hollevik til Dagligvarehandelen.

Powered by Labrador CMS