Arbeidsliv

Hilde-Marit Rysst, Forbundsleder SAFE. Her fra en pressekonferanse på Oljemuseet i Stavanger.

SAFE-lederen raser mot Industri Energi: – Besk, uforståelig og uriktig kritikk

Publisert Sist oppdatert

Torsdag annonserte arbeidstakerorganisasjonen Industri Energi, i samarbeid med LO, at de saksøker arbeidsgiveren Norsk olje og gass og NHO for å ha inngått det de mener er en avvikende avtale på oljeserviceområdet med det konkurrerende forbundet SAFE.

Grunnlaget for det varlsede søksmålet er brønnserviceavtalen mellom Norsk olje og gass og SAFE, som ifølge Industri Energi ligger under enigheten i frontfaget - som de «anser som et golv og ikke et tak.»

Leder for SAFE, Hilde-Marit Rysst, mener de er på trygg juridisk grunn, og sier til egne nettsider at de har «støtte for dette synet i vår hovedorganisasjon, YS.»

– At Industri Energi saksøker NOG i Arbeidsretten, tar jeg til etterretning. Nå er ikke SAFE part i en slik sak, men SAFE ser utfallet av den ubekymret i møte, sier Rysst.

Hun er oppgitt over det hun kaller «besk kritikk» som både er «uforståelig og uriktig» fra leder i Industri Energi, Leif Sande.

– Det er trist å måtte konstatere at fagforeningskamp åpenbart er viktigere enn å slåss for medlemmenes arbeidsvilkår, sier Rysst til egne nettsider.

– SAFE har fått et oppgjør på brønnserviceområdet der rammen ligger over frontfaget. For SAFE framstår angrepet fra Industri Energi som et uttrykk for den frustrasjonen som må ha oppstått internt da det ble klart at Industri Energis strategi i dette oppgjøret gjorde at de spilte seg selv utover sidelinjen, sier hun.

Powered by Labrador CMS