Samfunn

Statsminister Erna Solberg (H) og innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) og de parlamentariske lederne i Frp, Høyre, Ap, Sp, V og KrF møtte pressen etter møtet der de diskuterte innstrammingsforslagene i asylpolitikken.

Solberg om asylsamtalene: – Ikke tatt endelig beslutning

Regjeringen har sammen med forlikspartnere vært i et møte for å snakke om de omstridte forslagene til asylinnstramminger. – Vi har ikke tatt endelig beslutning om hvilke forslag vi fremmer for Stortinget, sier statsminister Erna Solberg (H).

Publisert Sist oppdatert

Målet med asylmøtet tirsdag morgen var å gå gjennom høringsforslagene, oppklare uavklarte spørsmål og kartlegge hvilke punkt som er vanskeligst for de ulike forlikspartnerne.

Etter at det rundt timelange møte var over var forlikspartnerne enige om at det var et godt, konstruktivt og interessant møte.

– Det var gode innspill og diskusjoner. Nå vet vi bedre hvor vi står mellom partiene. Vi lyttet til innspillene, sa Solberg.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) la til at de nå skal jobbe på spreng for å få på plass innstrammingsforslagene over påske.

Venstre-leder Trine Skei Grande mener regjeringen har en stor utfordring foran seg.

– Forslagene har store svakheter og bryter på mange måter med stortingsforliket. Jeg håper regjeringen vil ta innspillene innover seg, og så blir det opp til dem å legge fram et forslag som er innafor forliket, sa hun.

Powered by Labrador CMS