Arbeidsliv

Illustrasjonsfoto.

Studentutvalg lagt ned etter seksualiserte intervjuer

Studentforeningen ved BI har lagt ned bartenderutvalget etter påstander om seksualiserte jobbintervjuer.

Publisert Sist oppdatert

En enstemmig ledelse i studentforeningen valgte å følge styrets anbefaling om å legge ned utvalget, skriver Universitas.

– Styremøtet avdekket graverende informasjon om uakseptabel praksis under intervjurundene med potensielle medlemmer til bartenderutvalget til Studentforeningen (BUFF). Ukulturen har dessverre pågått over flere år, opplyser informasjonsansvarlig Henny S. Pettersen i Studentforeningen ved BI (SBIO).

Universitas fortalte forrige uke at flere studenter har fortalt at de ble bedt om å kle av seg på jobbintervju hos bartenderutvalget. Studentforeningen avviste påstandene.

Studentavisen Universitas skriver at flere studenter har fortalt at de ble bedt om å kle av seg på jobbintervju for å være med i BUFF. Én av studentene som snakket med Universitas, men som ønsket å være anonym, sier at han ble bedt om å simulere oralsex.

– De ville også at jeg skulle strippe av meg klærne mens jeg danset forførende, fortalte mannen.

– Informasjonen som har kommet fram er på ingen måte forenelig med SBIOs verdier. Vi skal være en åpen, engasjerende og inkluderende organisasjon. Denne atferden strider mot alt vi ønsker å være og er totalt uakseptabelt, sier SBIO-leder Cristobal Pohle Vazquez i en pressemelding etter at utvalget er oppløst.

Powered by Labrador CMS