Arbeidsliv

Sverige feiltoket EU-regel

I særdeles klare ordelag fikk Sverige beskjed om hvordan man tolker arbeidslivreglene i EU.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Europaportalen.

Det var saken med arbeidstakeren Syed Latif som fikk EU-sablene til å rasle. Latif hadde fått jobb på et vekslingskontor i Malmö, via LinkedIn. Etter snaue to år ble han utvist fra Sverige til Bangladesh fordi migrasjonsdomstolen anslo at jobbannonsen ikke var synlig for alle i EU, noe som ifølge domstolen var et krav for å få arbeidstillatelse.

Clas Lindblom i Migrasjonsdomstolen sa til SVT-nyheter i vår, mens saken pågikk, at det er en streng praksis i dette spørsmålet.

– Jeg forholder meg til den ganske strenge praksisen som både forarbeidet og Migrasjonsdomstolen har vist til når det gjelder denne arbeidstilstanden, sa han.

I et svar fra EU-kommisjonen, som overvåker EUs regelverk, slår kommisjonær Dimitris Avramopolous fast at både domstolen og regjeringen hadde feil:

«For tydelighetens skyld kan det tillegges at arbeidssøkende i praksis har rett til å anvende ulike rekrutteringskanaler som finnes på arbeidsmarkedet, og at EU-retten ikke krever at alle ledige jobber formidles på EU-nivå», skriver Avramopolous.

Powered by Labrador CMS