Arbeidsliv

Franske limosin-sjåfører protesterer mot det de anser som urettferdig konkurranse fra selskapet som Uber i desember 2015.

Taxiselskapet i Ubers hjemby snart konkurs

I Ubers hjemby San Francisco er det største taxiselskapet Yellow Cab i store økonomiske problemer.

Publisert Sist oppdatert

I dag avholdes NHOs årskonferanse om det nye arbeidslivet som tvinges frem fra blant annet ny teknologi som den Uber representerer, enkle apper som gjør at hvermannsen kan tilby sin egen bil som taxi.

I Europa har Uber blitt møtt med skepsis, særlig fra drosjenæringen som ser på tjenesten som en trussel. Men i USA har tjenesten fått vokse frem ganske uhindret i de fleste byer, og effekten av det begynner nå å bli klarere. I Ubers hjemby San Francisco er det største taxiselskapet nær konkurs. Det melder lokalavisen San Francisco Examiner.

Selskapet Yellow Cab, som har om lag 530 lisensierte sjåfører, har søkt om konkurs, men dette er i første omgang en juridisk handling som gir ledelsen mulighet til å restrukturere firmaets gjeld. Klarer Yellow Cab å få gjennomført en slik restrukturering, er planen å fortsette driften.

Men konkurransen fra Uber, også konkurrenten Lyft, har gjort det stadig vanskeligere. Ikke bare foretrekker kundene å bestille taxi med en app og kjøre for lavere priser, men de beste sjåførene har også hoppet over til å kjøre for Uber og Lyft selv også, ifølge avisen.

Yellow Cabs økonomiske problemer knyttes også til en rekke søksmål som medførte flere millioner dollar i utbetalinger.

Det er anslått at det kjører rundt om lag 16 000 Uber-biler i San Franciscos gater per uke.

Powered by Labrador CMS