ledelse

Alle trenger vi ledere som er nysgjerrige og åpne nok til å bry seg og stille viktige spørsmål til oss, skriver Rune Semundseth.

De aller viktigste spørsmålene i ledelse

Ledelse handler om å skape mening og angi retning. Ledelse handler om å lage oppslutning om viktige mål, verdier, spilleregler og ambisjoner, skriver Rune Semundseth.

Publisert Sist oppdatert

Rune Semundseth er ledelsespraktiker i businessMastering as.

SYNSPUNKT. Ledelse handler om å skape mening og angi retning. Ledelse handler om å lage oppslutning om viktige mål, verdier, spilleregler og ambisjoner.

Ledelse handler også om å se sammenhenger, og interessere seg for den enkeltes personlige verdier, visjoner og ambisjoner. I en alder av 54 år opplevde jeg (endelig) en leder som spurte meg (ja, faktisk for første gang i mitt liv!) det store og særdeles viktige spørsmålet: «Rune, hva er det som motiverer deg da?». Jeg ble henrykt, og glad for å bli «utsatt» for dette spørsmålet. Dette spørsmålet ble stilt av min styreleder, Cato Lian, kort tid etter at han ble valgt som styreleder i businessMastering as. Ja, på tide at dette skjedde, vil nå jeg si. Et spørsmål dukker opp: Har jeg savnet slike spørsmål, slik ledelse? Svaret er ja. Alle trenger vi ledere som er nysgjerrige og åpne nok til å bry seg og stille viktige spørsmål til oss. Som får oss til å reflektere over viktige ting, bli anerkjent og sett. Alle har vi et behov for å bety noe for noe eller noen; å bli møtt på sin betydning for det vi er med og skaper.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS