ledelse

Hvordan påvirket koronakrisen lederes evne til å gjennomføre planlagte, strategiske endringer, parallelt med krisehåndtering og daglig drift? spurte Birthe Kåfjord Lange i et forskningsprosjekt.

Hva skjer med endringsarbeid når kriser treffer?

Krise kan være en brekkstang som fremmer strategiske endringer, indikerer studie. Men den kan også utløse håndbrekk som stopper endringsinitiativ, skriver Birthe Kåfjord Lange

Publisert Sist oppdatert

Birthe Kåfjord Lange er førsteamanuensis ved Institutt for ledelse og organisasjon, Høyskolen Kristiania.

SYNSPUNKT: Da korona-pandemien traff Norge og verden med full kraft ved inngangen til 2020, førte den til ulike kriser i mange bedrifter. Krisehåndtering ble en viktig aktivitet i mange lederes nye hverdag.

Jeg har, sammen med programdirektør Monica Rydland ved Norges Handelshøyskole, gjennomført en studie hvor vi utforsket hvordan koronakrisen påvirket lederes evne til å gjennomføre planlagte, strategiske endringer, parallelt med krisehåndtering og daglig drift.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS