ledelse

Vestlige ledere viser sosial samvittighet

I Ukraina-krisen viser mange ledere av globale selskaper at de gjør mer enn å bare innfri sanksjonsforskriftene. De viser en sosial samvittighet, skriver Tor W Andreassen.

Publisert Sist oppdatert

Tor W Andreassen er professor og tilknytte DIG-senteret ved Norges Handelshøyskole.

SYNSPUNKT: Det kan virke som en aprilspøk at administrerende direktør i Shell, Ben van Beurden, 8 mars offentlig ba om unnskyldning til ulike interessenter etter at selskapet hadde kjøpt 100.000 tonn russisk olje til en svært lav pris vel vitende om at pengene finansierer Putins krig. Senere har de trukket seg helt ut av Russland. De er ikke alene.

Yale School of Management har laget en liste, som de kontinuerlig oppdaterer, over selskaper som har trukket seg ut av Russland etter at landet angrep Ukraina. Pr dato inneholder den 300 navn inkludert kjente selskaper som JP Morgan, Goldman Sachs, Apple, McDonald, Coca Cola, Amazon, Hyundai, Visa, Mastercard, og Volkswagen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS