Arbeidsliv

Oslo tingrett har besluttet at søksmålet om innleieforbudet, som har rammet byggebransjen hardt, må oversendes til vurdering i Efta-domstolen. Illustrasjonsfoto: Alexander Farnsworth | iStock

Oslo tingrett: Søksmål om innleieforbudet må behandles av Efta-domstolen

Søksmålet mot staten fra ti vikarbyråer må oversendes Efta-domstolen, har Oslo tingrett besluttet.

Publisert Sist oppdatert

­Avgjørelsen er en solid nesestyver for staten, som mener saken ikke har noe i Efta-domstolen å gjøre. Erstatningskravet fra de ti bemanningsbyråene er på 40 millioner kroner.

Staten begrunner sitt syn med «det her utelukkende dreier seg om et norsk topartsforhold hvor det ikke er et grenseoverskridende element. Bemanningsforetakene er tjenesteyter og innleieforetakene er tjenestemottaker. Tjenesten ytes også i Norge. Staten mener det er uten betydning at bemanningsforetakene har ansatte fra andre EØS-stater. Virksomhet som består i utleie av arbeidskraft mot betaling, uten at det opprettes arbeidsavtaler mellom innleieforetaket og de ansatte, er en tjenesteytelse.»

Advokat Ida Thue hos Regjeringsadvokaten kommenterer avgjørelsen slik:

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS