– Jeg er opptatt av både konvensjonelt og økologisk jordbruk, men jeg aksepterer ikke at man skal markedsføre økologisk ved å si at konvensjonell matproduksjon er dårlig, understreker bondelagsleder Bjørn Gimming.

Bondelagsleder Bjørn Gimming: Øko-produksjon er nyttig for hele landbruket

– Fraværet av matskandaler er nok en medvirkende årsak til at det selges mindre økologiske varer i Norge enn i andre land, mener Bjørn Gimming, lederen av Norges Bondelag. Han stilte opp til øko-prat på slektsgården i Idd i Halden.

På årsmøtet i juni vedtok Norges Bondelag sitt nye næringspolitiske program for perioden 2024 til 2028. I det 14 sider tykke heftet fremhever organisasjonen at norsk landbruk har noen av strengeste kravene til bærekraftig matproduksjon i verden.

Der understrekes det også at «økologisk produksjon skal være en spydspiss innen miljø og bærekraft i norsk landbruk, og den er en viktig del av mangfoldet som norske bønder skal levere forbrukeren. Bedre markedsmuligheter for norske landbruksvarer er et mål også for økologiske varer».

Det munner ut i to konkrete næringspolitiske øko-mål. Norges Bondelag vil:

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS