Fagforbundets leder Mette Nord.

Foto

Vidar Ruud / NTB

Uenighet i LO om rusreformen

Publisert: 19. mars 2021 kl 09.10
Oppdatert: 19. mars 2021 kl 10.37

«Høyre-regjeringens forslag er ikke en helsereform, men i første rekke en avkriminaliseringsreform», skriver landsstyret i Fagforbundet i en uttalelse, ifølge Klassekampen.

Forbundet tar klart avstand fra prinsippet om en generell avkriminalisering av narkotikabruk og besittelse av narkotika til eget bruk.

De ønsker straffrihet for rusavhengige, men åpner for at brukere uten rusproblemer skal kunne følges opp av politiet, skriver avisen.

I tillegg er Fagforbundet, som ber Stortinget avvise reformen og sende den tilbake til regjeringen, kritiske til at rusavhengige ikke sikres behandling.

Fellesorganisasjonen er det LO-forbundet som tydeligst støtter reformen.

– Vi reagerer sterkt på at Fagforbundet velger å gå imot faglige råd og utsette rusreformen. Straff fungerer ikke. Det har lite eller ingen forebyggende effekt og skaper en uforholdsmessig stor byrde for dem som straffes, sier FO-leder Mimmi Kvisvik.

Hun sier at ingen lever et liv i rus fordi de vil, og at det alltid er bakenforliggende årsaker.

Saken fortsetter under annonsen

– Det er synd at Fagforbundet nå velger å spenne bein på en av vår tids viktigste sosialpolitiske reformer. Vi vet at medlemmene deres gjør en kjempejobb i tjenestene, den burde de fått lov til å gjøre, sier Kvisvik.