Aktuelt

Økte hotellpriser i samtlige 13 storbyer

Hotellbransjen tjener penger igjen etter pandemien, men fremdeles er det kun tre av 13 norske byer som har flere gjester i år enn i 2019.

Publisert Sist oppdatert

Inntektene per disponible rom kalles i bransjen for RevPAR. Av 13 norske storbyer har åtte byer høyere nivå i første halvår i år enn i tilsvarende periode i 2019, viser tall fra Benchmarking Alliance.

– Det sentrale måltallet «Losjiomsetning per disponible rom» for første halvår har økt med 4,1 prosent samlet for de norske hotellene som rapporterer inn tall til Benchmarking Alliance, sammenlignet med første halvår 2019.

Det er opp 152 prosent fra første halvår i fjor, står det i rapporten.

Ikke økt belegg

Økningene i inntektene i år skyldes derimot ikke at hotellene har flere bestilte rom nå enn før pandemien. Med unntak av Kristiansand og Stavanger, har antallet fulle hotellrom gått ned i flere byer: Oslo, på Gardermoen, i Bergen og i Trondheim.

– I hele det norske utvalget med til sammen 61.000 rom er rombelegget ned fra 58,4 prosent i første halvår 2019 til 52,1 prosent i første halvår i år, står det i rapporten.

Økningen i inntektene i hotellbransjen skyldes at hotellene har økt prisene.

Nesten 17 prosent dyrere

Samtlige 13 storbyer har vekst i romprisene fra første halvår i fjor, og 12 av 13 har prisvekst fra første halvår 2019. Det er til dels kraftig prisvekst, nominelt, viser tallene fra Benchmarking Alliance som er bearbeidet av hotellrådgiveren Peter Wiederstrøm i Wiederstrøm Hotel Consulting.

Hotellene i Oslo har en prisvekst på hotellrom på 16,6 prosent fra første halvår 2019 og hele 60,8 prosent fra første halvår i fjor. Rombelegget i Oslo er derimot 17,4 prosent lavere enn i første halvår 2019.

Powered by Labrador CMS