Nå kan du betale med kryptovaluta flere steder i Norge

av: Cecilie Christoffersen
Publisert: 1. november 2021 kl 15.29
Oppdatert: 22. april 2022 kl 08.51

Kryptovaluta har kommet lang vei siden det ble introdusert for rundt 13 år siden. Nå kan man betale med det flere steder, og det er også langt flere som vet hva det faktisk er. Likevel er ikke dette akkurat betalingsmetoden du bruker når du skal overføre penger til en venn, eller kjøpe inn matvarer, men vil dette bli mulig i nær fremtid?

Hva er kryptovaluta?

Først og fremst litt om kryptovaluta. For hva er det egentlig? Og hva kan du bruke det til? Noen tror kanskje at kryptovaluta er noe hemmelig, og til og med kriminelt. Sannheten er at hvem som helst kan kjøpe og bruke krypto, og det er helt lovlig å eie. Du skaffer deg det enkelt på nett, og kan bruke det både fysisk og digitalt. Man hører ofte om mennesker som investerer i krypto, og her handler det mer om å kjøpe lavt og vente med å selge de når verdien har steget. Hvis det virker interessant så kan du kjøpe alle typer krypto her.

Kryptovaluta i hverdagen

Det er likevel mulig å bruke for eksempel Bitocoin når du kjøper inn matvarer. Da handler det om å finne en kryptovaluta børs som lar deg konvertere investeringer i Kryptovaluta til “vanlige” penger på en bankkonto. Så kan du jo faktisk bruke krypto når du er på Kiwi eller Meny. Det er ikke alle banker som er like positive til akkurat dette, og det kan også være at du per nå ikke vil kunne bruke kryptovaluta på denne måte. Likevel er det ikke umulig, og i fremtiden vil det nok også bli mer utberedt enn det det er i dag.

Men, du kan alltids investere i kryptovaluta nå. Ser man på historien til for eksempel Bitcoin kan man angre seg over at en ikke investerte tidlig, kjøpte et par Bitcoin da de var verdt lite, særlig nå som

verdien har økt så enormt mye. Hvis du ønsker å investere så er det selvsagt viktig å sette seg godt inn i hvordan teknologien bak kryptovaluta fungerer, og hvordan du kan bruke det. Mange kjenner til at kryptovaluta har svært svingende verdier, og at det derfor kan være et risikabelt investeringsobjekt.

Samfunnet og økonomien er i stadig endring, og vi ser en tendens der desentralisert valuta blir mer og mer populært. Tilhengere av kryptovaluta mener at dette helt klart er fremtiden for betaling, og store selskaper verden over virker å la seg overbevise. Nå som vi opplever enorm økning i verdien til Bitcoin, kan det også friste og investere i nyere krypto, som forhåpentligvis vil øke. Det er ikke godt å si hva fremtiden har å bringe, men noe sier at vi ikke har sett det siste av kryptovaluta.

Finn ledige stillinger på lederjobb.no