Annonsørinnhold

Slik har pandemien påvirket netthandel

Etter drøye to år er landet igjen på vei til å åpnes, og vi ser alle lyst på en mulig ending av pandemien. Til tross for at vi nå kan leve livene våre relativt normalt, er det ingen tvil om at hverdagen har blitt endret for alltid, og at virksomhet online har tatt et stort hopp.

Publisert Sist oppdatert

Lys i mørket

Vi vil nok alle si at tiden vi har gått gjennom har vært krevende. Ikke bare har selve sykdommen vært et stressmoment, men realiteten av å ikke kunne møtes, ferdes offentlig og drive bedrift som normalt skremte mange. Mange industrier ble særlig hardt rammet, noen fant nye løsninger på moderne problemer, mens noen nye industrier så dagens lys for første gang.

Netthandling ble særlig populært, og ikke minst avgjørende. De allerede eksisterende sidene fikk mer trafikk en noen gang, mens andre butikker så seg nødt til å satse på et nettbasert univers. Verden har på mange måter bevegd seg mer og mer online, og pandemien fungerte som et siste dytt for mange. Her har blant annet brukervennlighet og dedikerte løsninger for nettbutikker blitt særlig viktig. Denne endringen kan sees på som et lys i mørket, der en tung og vanskelig tid også har medbragt seg smarte løsninger og nye synspunkter.

Tjenestene vi så på nett

Om det er noe denne tiden har lært oss, så er det at alt kan selges på nett. Tidligere har det vært et stort fokus på å kjøpe klær, elektronikk, bøker, bestilling av møbler og andre varer. Nå ser man at også service kan selges online. Skolegang og kurs ble for det meste holdt på nett, og for å minke smitten så ble alt fra psykologer til pianolærere nødt til å drive virksomhet på nett. Her fikk man god hjelp av videotjenester, og annen software som optimerer nettsidene for salg og tjeneste.

E-commerce sitt fremskritt

Pandemien ba også på en økt mengde fritid for mange, og mulighetene hjemme var ikke nok for alle. Det tok ikke lang tid før man kjedet steg, og gikk tom for ting man kunne finne på. For noen ble denne tiden preget av å starte sin egen bedrift, som nå er lettere enn noen gang. Med en liten mengde teknologisk kunnskap, en kreativ hjerne og et produkt å selge, kan hvem som helst lage en nettside og sette opp en nettbutikk. Dermed fikk e-commerce, eller netthandel sitt store fremskritt hos etablerte aktører, så vel som hos privatpersoner.

Netthandel er ikke nå nytt, ei var det det da pandemien brøt ut i 2020, men det er ingen tvil om at den har forandret seg. Verdenen på nett beveger seg fremover med stormskritt, og en nedstenging av verdenen gjorde alt annet enn å senke farten!

Powered by Labrador CMS