Arbeidsliv

41 prosent av unge voksne sier at pandemien har ført til at de er mer tilbøyelig til å bruke forkjølelseslignende symptomer som unnskyldning, kommer det også frem i undersøkelsen.

1 av 3 unge skulker jobb og skylder på forkjølelse

Nesten hver tredje person i alderen 18-29 år sier at de har brukt forkjølelseslignende symptomer som grunn for å skulke jobb eller skole.

Publisert Sist oppdatert

Det er nesten dobbelt så mange som snittet i den øvrige befolkningen. Funnet kommer fram i en ny undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av nettapoteket Apotera.no.

– Her er det viktig å skille mellom faktiske symptomer og unnskyldninger. Hvis unge sier de har luftveissymptomer for å slippe unna jobb eller skole, er det selvsagt synd.

– Så er det et helt annet problem om de faktisk har symptomer, men opplever å ha dårlig samvittighet for å bli hjemme, sier Mia Meland, farmasøyt og fagansvarlig i Apotera.no.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS