Undersøkelsen viser at fire av ti nordmenn syns det er vanskelig å skrive jobbsøknad. Særlig kvinner har vanskeligheter med å skryte av seg. 

Foto
Per Løchen / NTB.
 
 

 

Rapport

Mangel på erfaring er største utfordring for å få seg jobb

Publisert: 7. september 2021 kl 14.41
Oppdatert: 7. september 2021 kl 14.41

Rapporten er gjennomført av Respons Analyse for Fretex Jobb. Den viser også at over halvparten av alle nordmenn har vurdert å søke eller har søkt ny jobb det siste året.

Det tilsier at pandemien har gitt det norske arbeidsmarkedet en skikkelig omveltning, mener daglig leder Dag Atle Meinich-Bache i Fretex Jobb.

– Til tross for pandemien er arbeidsledigheten lav, og det har vært god aktivitet i arbeidslivet. Det viser at sittende regjering har loset oss godt gjennom denne tøffe perioden. Samtidig er det fortsatt en vei å gå – vi kan ikke glemme dem som faller utenfor, sier han i en pressemelding.

I tillegg til å avdekke at det er store utfordringer med å skaffe seg jobb uten erfaring og nettverk, viser rapporten at de som har blitt arbeidsledige, sliter med både økonomi og selvtillit.

Tallene er også nedslående for studenter. Mangel på erfaring, nettverk og kontakter er helt normalt når man nettopp er ferdige med studier.

Undersøkelsen viser også at hele fire av ti nordmenn syns det er vanskelig å skrive jobbsøknad.

– Vi ser at majoriteten har vanskeligheter med å skryte av seg selv i en jobbsøknad. Her er det kvinner som topper statistikken (76 prosent) i forhold til menn (68 prosent), sier Meinich-Bache.

Saken fortsetter under annonsen