Samfunn

DNBs konsernsjef Rune Bjerke.

SpareBank 1 og DNB går sammen om nytt forsikringsselskap

Skadeselskapet som blir resultatet av fusjonen mellom DNB og SpareBank 1-gruppen, er verdt nærmere 20 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

SpareBank 1 og DNB annonserte i dag at de går sammen om et nytt forsikringsselskap til en verdi av 19,75 milliarder kroner.

SpareBank 1-gruppen skal ha en eierandel på 65 prosent, mens DNB ASA skal øke sin eierandel fra 20 til 35 prosent til en kjøpssum på 2,96 milliarder kroner.

I tillegg har DNB sikret seg en opsjon på å kjøpe seg opp til 40 prosent i eierandel, men vil fortsette som datterselskap i SpareBank 1 Gruppen AS.

Sammenslåingen vil sørge for at det nye forsikringsselskapet blir Norges tredje største i det fusjonen gjennomføres 1. januar 2019 med forutsetning med godkjenning fra myndighetene.

Selskapet vil da bli landets største med distribusjon gjennom bank.

Personrisikoforsikringene fra DNB Livsforsikring AS, SpareBank 1 Forsikring AS og de bedriftsbetalende personrisikoforsikringene fra SpareBank 1 Forsikring AS blir overført til det nye selskapet.

«Dette bytteforholdet baserer seg på fremforhandlet markedsverdi av de to skadeforsikringsselskapene, inklusive verdien av overførte personrisikoprodukter», heter det i pressemeldingen.

Det totale premievolumet på personrisikoproduktene er på rundt tre milliarder kroner, med et resultat på omtrent 500 millioner kroner etter skatt.

Som et resultat av nedsalget til DNB vil SpareBank 1-gruppen få en skattefri gevinst på rundt 2,65 milliarder kroner.

SpareBank 1 og DNB inngikk intensjonsavtale om å slå sammen sine forsikringsvirksomheter den 20. juni i år og signerte avtalen i dag.

– Vi er imponerte over hva SpareBank 1 har fått til med sin satsing på forsikring. Nå slår vi sammen to veldig flinke forsikringsmiljøer, og vi gleder oss til å samarbeide om å lage de beste kundeopplevelsene i forsikringsmarkedet, skriver konsernsjef i DNB, Rune Bjerke, i pressemeldingen.

Partene vil i løpet av kort tid sette sammen et styre for å velge en ny leder for det nye selskapet som ved tidspunktet for sammenslåing kommer til å ha nærmere 1000 medarbeidere

Powered by Labrador CMS