Samfunn

Miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg (MDG) må svare for nye lovbrudd i Energigjenvinningsetaten i Oslo.

Må svare for 820 lovbrudd

Søppelskandalen i Oslo vokser: Energigjenvinningsetatens egne tall viser 820 brudd på arbeidsmiljøloven.

Publisert Sist oppdatert

NRK forteller i dag om etatens egen oversikt over alle brudd på arbeidstidsbestemmelsene fra 1. januar 2017 til og med juli 2019. De summerer seg til 820, altså langt flere enn 557 tilfellene av ulovlig overtid som så langt har vært kjent.

Ifølge NRK, som har fått innsyn i tallene, gjelder bruddene en rekke kategorier; overtid per dag, per uke, per år og manglende hviletid.

Kontrollutvalget reagerer

Tidligere Veireno-sjef Jonny Enger ble tidligere i år dømt til ni måneders fengsel for totalt 1.080 tilfeller av ulovlig overtid blant sine ansatte i Oslo og Vestfold. 580 av dem var knyttet til Oslo. Det tallet er nå passert med god margin av Bergs egen etat.

– Dette er svært alvorlig. Avsløringen vitner om en byråd med svak ledelse av sin etat. Det kan også tyde på manglende informasjon fra øverste politiske ledelse til bystyret, sier leder Ola Kvisgaard (H) i kontrollutvalget i Oslo kommune til NRK.

Gransking kan bli utvidet

Før helgen krevde opposisjonspartiene i bystyret i hovedstaden at miljøbyrådens rolle i styringen av Energigjenvinningsetaten må granskes.

På oppdrag fra byrådsavdelingen for miljø og samferdsel gransker PWC. I ettermiddag møtes kontrollutvalget i Oslo. Utvalget skal ta stilling til om de vil starte en ny gransking av etaten og Lan Marie Bergs rolle.

Powered by Labrador CMS