Arbeidsliv

Illustrasjonsfoto.

10 grunner for å si nei til jobbtilbudet

Har du blitt behandlet dårlig i ansettelsesprosessen? Da er det kanskje lurt å komme deg ut før det er for sent.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere HR-sjef for et av USAs største selskaper, Liz Ryan, lister opp ti grunner for å flykte fra jobbtilbudet du nettopp har mottatt i Forbes.

I disse dager kan det være fristende å si ja takk til det første og beste jobbtilbudet du får. Likevel er det ikke alt du skal måtte finne deg i.

Her er ti grunner for at du ikke burde godta jobbtilbudet:

  1. Avslå jobbtilbudet dersom lønnen er lavere enn det som ble diskutert under jobb intervjuet eller om det er andre store avvik mellom tilbudet og jobbspesifikasjonene som ble kommunisert til deg tidligere.
  2. Avslå jobbtilbudet dersom du ikke liker eller stoler på de du møter i intervjuprosessen.
  3. Avslå jobbtilbudet dersom du føler deg ukomfortabel i arbeidslokalene. Dersom de ansatte ikke smiler eller snakker hyggelig med hverandre, er arbeidskulturen ødelagt. Hvis jobbkulturen er dårlig, kan ikke selve jobben være noe bedre.
  4. Avslå jobbtilbudet dersom selskapet gjør det klart at de ikke stoler på deg. For eksempel hvis de spør deg om å bevise hva du tjente i den forrige jobb ved å levere inn dokumentasjon. Du må stole på selskapet like mye som de stoler på deg, og hvordan er det mulig å stole på noen som ikke stoler på deg?
  5. Avslå jobbtilbudet dersom du blir behandlet dårlig gjennom ansettelsesprosessen. Dersom arbeidsgiver ikke er hyggelig mot deg på dette stadiet der de prøver å rekruttere deg, kan ting bare bli verre fremover.
  6. Avslå jobbtilbudet dersom du ikke får møte ditt fremtidige team.
  7. Avslå jobbtilbudet dersom du ikke får se arbeidsplassen eller blir tilbudet arbeidshåndboken før du starter i jobben.
  8. Avslå jobbtilbudet dersom du må vente i flere uker på svar uten å høre noe mer, før en dag jobbtilbudet dukker opp ut av det blå. Hvis arbeidsgiver ikke respekterer deg nok til å holde kontakten eller gå gjennom arbeidskontrakten med deg, fortjener de deg ikke.
  9. Avslå jobbtilbudet dersom det føles mer som en kortvarig jobb enn en fast jobb. Dessverre ansetter mange selskaper folk i fast jobb for å spare penger når de i utgangspunktet hadde hatt bruk for en konsulent eller prosjektleder i en kortere periode.
  10. Avslå jobbtilbudet dersom du har en dårlig magefølelse. Instinktet ditt har utvikler seg for å luke vekk mennesker og situasjoner som ikke er bra for deg.
Powered by Labrador CMS