Arbeidsliv

Utdanningskomiteen og Stortinget slår fast at fagskolen er arbeidslivets utdanning. Den er viktig for verdiskaping og velferd, og en bidragsyter til produktiviteten i Norge.

– Føler oss endelig verdsatt

Fagskolene blir nå anerkjent som høyere utdanning og får studiepoeng på lik linje som studenter ved akademiske utdanningsinstitusjoner.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag ferdigbehandlet Stortinget fagskolemeldingen «Fagfolk for fremtiden». Organisasjon for norske fagskolestudenter (ONF) stilte opp på Stortinget med 30 studenter for å vise hvor mye meldingen betyr for dem.

– Vi har jobbet lenge for like rettigheter og bedre vilkår for utdanningen vår. Flere fagskolestudenter betyr en tryggere framtid for Norge og et kompetent arbeidsliv. Derfor er vi fornøyd med at vi nå blir verdsatt og vil sikre at tiltakene Stortinget har vedtatt trer i kraft så raskt som mulig, sier Silje Kjørholt, leder ONF.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS