Arbeidsliv

Legeforeningens president Marit Hermansen mener Spekter bryter med signalene fra helseforetakene.

Arbeidsretten har konkludert, men Spekter nekter fortsatt å gå med på legenes tariff-krav

Freden mellom legene og Spekter ble kortvarig.

Publisert Sist oppdatert

Akademikerne foreslår i et brev til Spekter å tariff-feste føringene i Arbeidsrettens dom, ettersom de ikke ser behov for forhandlinger om saken.

Det vil ikke Spekter være med på. De legger opp til en meklingsrunde om flere temaer - blant annet om prosesser for arbeidstidsplanlegging. President i legeforeningen, Marit Hermansen, mener dette er «helt unødvendig.»

– Spørsmålet om arbeidstidsplanlegging er allerede avklart av Arbeidsretten, sier hun i en pressemelding.

Øvrige temaer i tariffavtalen hører hjemme i hovedoppgjøret 2018, mener Hermansen. At Spekter avviser løsningsforslaget bryter med signalene legene har fått fra helseforetakene, sier hun.

– Signalene vi har fått fra ledelsen i helseforetakene går på det samme: At vi nå legger konflikten bak oss og tilrettelegger for konstruktivt samarbeid fremover. Vårt forslag muliggjør nettopp dette. Vi kan ikke se at Spekter trekker i samme retning, sier Hermansen.

Legeforeningens forslag innebærer en tariffesting av at kollektive, rullerende tjenesteplaner skal være hovedregelen i sykehusene, med mindre annet er avtalt lokalt. Ifølge dommen fra Arbeidsretten er det fagforeningene som har de nødvendige forutsetningene for å gjøre vurderinger av ansvarligheten rundt arbeid utover det som er fastsatt i arbeidsmiljøloven.

I forslaget stiller Legeforeningen seg positive til å delta i et prosjekt igangsatt av helseforetakene om legenes lønns- og kompensasjonsordninger, forutsatt at prosjektgruppen har like mange deltakere fra hver av partene. Legene presiserer imidlertid at løsningsforslaget kun gjelder om partene kommer til enighet før behandling i Rikslønnsnemnda.

Spekter vil diskutere saken videre «i partsrelasjonen med Akademikerne/Legeforeningen», men vil ikke uttale seg i media.

Powered by Labrador CMS