Arbeidsliv

– Arbeidsinnvandrings-gründere må ta ut overskudd

Det stilles krav til overskudd og næringsinntekt for arbeidsinnvandrere som ønsker å starte egne bedrifter i Norge. Gründere utenfor EU/EØS-området som ønsker å skyte pengene inn i bedriften igjen de første årene må være på vakt, for å unngå å bryte reglene, ifølge UDI.

Publisert Sist oppdatert

Dagens Perspektiv fortalte torsdag om den amerikanske øl-gründeren Peter Lincoln, som til tross for at han hadde økonomiske midler, inntekter og eierandeler i flere bedrifter ble sendt ut av Sverige fordi han ikke tok ut lønn av sin hovedgeskjeft, bryggeriet Brewing Költur.

Medgründer Daniel Norlindh uttalte at noe må være galt med lovgivningen, siden Lincoln kunne forsørge seg, og dessuten bidro i den svenske økonomien med sin innsats.

Dagens Perspektiv har vært i kontakt med Utlendingsdirektoratet i Norge, for å høre om hvordan reglene er her hjemme i tilsvarende tilfeller. Ifølge kommunikasjonsansvarlig i UDI, Håkon Fenstad, har vi et ulikt regelverk enn det svenske, men det innebærer ikke at Lincoln hadde fått bli værende som arbeidsinnvandrer.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS