Arbeidsliv

Arbeids- og sosialkomiteen orienterte pressen og deler av fagbevegelsen om sin innstilling torsdag ettermiddag.

Flertall for å begrense bemanningsbransjen

Det er flertall på Stortinget for å be regjeringen «vurdere» en rekke innstramminger i arbeidsmiljøloven – som må gjennomføres før sommeren.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag ettermiddag la Arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget frem sin innstilling etter fem representantforslag om innstramminger i arbeidsmiljølovens bestemmelser om innleie og ansettelsesformer. Arbeidet har foregått i flere måneder, noe som er uvanlig for denne typen forslag.

Årsaken er at problemstillingene går rett på de ideologiske skillelinjene i politikkens høyre-venstre-akse. Mens den borgerlige regjeringen har slakket tøylene, har venstrefløyens opposisjonspartier tatt til orde for omfattende innstramminger og forbud mot hele bransjer der mye innleie benyttes og kontraktsformen «fast ansatt uten garantilønn» verserer.

Resultatet av komitebehandlingen ble et kompromiss som vil føre til betydelig mindre handlingsrom og langt flere krav i en del bransjer hvis det blir vedtatt. Men noe forbud blir det ikke.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS