Arbeidsliv

Illustrasjonsfoto. Når du er sykemeldt er du sykemeldt fra å utføre arbeidet ditt, men ikke fra dine øvrige plikter som arbeidstaker, skriver DP-juristene.

Innkalt til drøftelsesmøte under sykmelding - må du delta?

DP-juristene svarer.

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Jeg jobber som rådgiver, og har blitt innkalt til et drøftelsesmøte. Kort tid etter jeg mottok innkallingen, ble jeg sykmeldt. Er jeg forpliktet til å møte i drøftelsesmøtet nå som jeg er sykmeldt?

Rådgiver

Svar: Du er forpliktet til å delta i møtet, med mindre du av helsemessige årsaker ikke kan delta. Når du er sykemeldt er du sykemeldt fra å utføre arbeidet ditt, men ikke fra dine øvrige plikter som arbeidstaker. Du har medvirkningsplikt ved arbeidsgivers oppfølging av sykmeldingen din. En eventuell oppsigelsesprosess vil ikke nødvendigvis bli utsatt selv om du ikke stiller opp i møtet. Arbeidsgiver er kun forpliktet til å avholde et drøftelsesmøte før beslutning om oppsigelse treffes så lang det er mulig. Dersom du på grunn av sykdom ikke har mulighet til å stille i drøftelsesmøte, bør du få en legeerklæring på dette, som du sender til din arbeidsgiver, og samtidig ber om at møtet utsettes.

SBDL v/advokatfullmektig Mona Mjøen McKiernan

Spør juristene

Har du spørsmål om arbeidsrett?

Har du spørsmål om arbeidsrett? Send de til oss ved å klikke her.

Les alle spørsmål og svar her!


Powered by Labrador CMS