Arbeidsliv

Nedgangen i stillingsannonser i mars skyldes naturlig nok påskeferien.

Nedgang i antall utlyste jobbstillinger i mars

– Skyldes naturligvis påsken, sier Hilde Sommerstad, forretningsutvikler i FINN jobb.

Publisert Sist oppdatert

En nedgang i påskehøytiden er ikke unaturlig. FINN jobb så samme tendens både i april 2017 og i mars 2016, da antall stillingsutlysninger gikk ned med henholdsvis 15 prosent og 7 prosent som følge av at høytiden falt til disse månedene.

– Påsken er en sesongvariasjon som historisk sett alltid har påvirket antallet utlyste stillinger. I årets første kvartal ble det utlyst færre stillinger sammenlignet med første kvartal i 2017, men da falt påsken i april. Det blir derfor blir spennende og se hvordan stillingsmarkedet utvikler seg videre i april. Sammenligner vi 2018 med 2016, da påsken også falt i mars, ser vi en tydelig vekst i antall utlyste stillinger i år, sier Sommerstad i en pressemelding.

Spår oppgang

Så langt i 2018 har FINN jobb opplevd sterk vekst i antall utlyste stillinger, med unntak av i påskemåneden mars. Og stillingsutlysningene forventes å øke ytterligere utover våren.

– Nå som våren kommer tror vi at vi vil se en enda større oppgang i arbeidsmarkedet, sier Hilde Sommerstad, forretningsutvikler i FINN jobb.

Hittil i 2018 har FINN jobb hatt en solid vekst i antall utlyste stillinger både i januar (7 prosent opp) og februar (8 prosent opp) sammenlignet med januar og februar i 2017. I mars opplevde Jobb imidlertid en kraftig nedgang (37 prosent) sett i forhold til fjoråret, som ifølge Sommerstad skyldes påskehøytiden, som var i slutten av måneden.

– Vi ser en naturlig nedgang i antall utlyste stillinger i mars på grunn av påsken. Ser vi på første kvartal samlet, har 2018 likevel startet sterkt, med en solid vekst i januar og februar på tilsammen 8 prosent sett i forhold til i fjor. Det ble altså utlyst enda flere stillinger både i januar og februar i år, sammenliknet med tilsvarende måneder i fjor, sier Sommerstad.

Planlagt rekruttering

Veksten i januar og februar i år, sett sammen med utviklingen i mars og april i foregående år, tyder på at man kan forvente en økning i stillingsutlysninger utover våren.

Mai og juni har også vist seg å være svært gode måneder for stillingsutlysninger, og opplevde en vekst på mellom 10 og 16 prosent (sammenlignet med året før) både i 2016 og 2017.

Sommerstad ser dermed svært positivt på arbeidsmarkedet fremover.

– At det var såpass mange stillingsutlysninger i årets to første måneder, viser at mange arbeidsgivere har vært tidlig ute og planlagt rekrutteringsåret godt. Vi tror at antall utlysninger vil vokse nå fremover, og at vi går mot en god tid for arbeidsmarkedet og kandidater, sier hun.

Powered by Labrador CMS