Arbeidsliv

Illustrasjonsfoto.

Nesten én av tre bedrifter er ikke forsikret mot hackerangrep

Antallet norske bedrifter uten datasikkerhetsforsikring er høyere enn i andre land.

Publisert Sist oppdatert

Det viser en ny undersøkelse om datasikkerhet utført av konsulentselskapet Ovum på vegne av det amerikanske ratingbyrået FICO, som har hovedsete i Silicon Valley.

Ifølge undersøkelsen står 28 prosent av norske bedrifter uten datasikkerhetsforsikring. Blant de bedriftene som mangler forsikring, er det så mange som 14 prosent som svarer at de heller ikke har planer om å tegne forsikring.

– Siden vi i løpet av det siste året har sett flere store datainnbrudd som har medført betydelige tap for de berørte, er vi overrasket over at det er flere bedrifter i Norge som enda har til gode å tegne forsikring mot hackerangrep. Det gjelder særlig med tanke på Norges stilling som et digitalt samfunn, sier Steve Hadaway, FICO-direktør for Europa, Midtøsten og Afrika i en pressemelding.

Har ikke datasikkerhetsforsikring

Bare 36 prosent av de norske bedriftene som deltok i undersøkelsen har en forsikring som dekker alle typer aktuell datarisiko.

Videre viser undersøkelsen at 30 prosent av bedriftene mente at forsikringsselskapet ikke hadde basert forsikringspremien på en riktig vurdering av risikoprofilen til bedriften.

Ovum utførte undersøkelsen ved hjelp av telefonintervjuer med 500 ledere, for det meste IT-ledere, i bedrifter i Storbritannia, USA, Kanada, Brasil, Mexico, Tyskland, India, Finland, Norge, Sverige og Sør-Afrika.

De som svarte på undersøkelsen representerte bedrifter innen finans, telekom, nett- og detaljhandel, samt kraftnæringen.

28 prosent av de norske bedriftslederne i undersøkelsen opplyste at selskapet de jobber for ikke har datasikkerhetsforsikring. Til sammenligning lå gjennomsnittet på 24 prosent i de 11 landene hvor undersøkelsen ble gjennomført.

Bare 36 prosent av de norske bedriftene som deltok i undersøkelsen har en forsikring som dekker alle typer datarisiko.

Nesten hver tredje bedrift som har datasikkerhetsforsikring, sier at forsikringen ikke er basert på en riktig vurdering av risikoprofilen til bedriften.

Powered by Labrador CMS