Arbeidsliv

Illustrasjonsfoto.

Oljearbeidere truer med å si opp etter avtalekrangel

Samtlige 42 ansatte i oljeserviceselskapet Island Offshore som risikerer å miste tariffavtalene sine etter oppkjøp, sier de heller vil bli arbeidsledige.

Publisert Sist oppdatert

Oljeservicegiganten Technip FMC kjøpte 51 prosent av aksjene i datterselskapet Island Offshore Subsea. Datterselskapets ansatte skulle etter planene overføres til ny arbeidsgiver 1. januar, men da med helt nye avtaler, skriver Stavanger Aftenblad.

Det er Technip FMC-eide TIOS som har tilbudt de ansatte en annen avtale med Norsk Industri, framfor dagens avtale med Norsk Rederiforbund.

Vegard Risberg i Safe-klubben i Island Offshore kaller situasjonen «et av de største angrepene på arbeidsforholdene på norsk sokkel noen gang».

– TIOS har fått til torsdag om å si ja eller nei til kravet vårt om å videreføre flyteriggavtalen. Vi kommer ikke til å gi oss. Hvis de ikke gir seg, blir ikke vi med over, sier han.

TIOS-leder Odd Strømsnes sier han har fått med seg motstanden fra de 42 arbeiderne.

– Vi har fått en klar forståelse av dette nå. Nå skal vi forhandle videre på dette og diskutere saken internt. Men det er dramatisk hvis de ikke vil gå over, sier Strømsnes.

Powered by Labrador CMS