Arbeidsliv

Illustrasjonsfoto. Det er avdekket særlig mange tilfeller av sosial dumping i byggebransjen i Oslo-området.

Vil bruke boikott i kampen mot sosial dumping

Norske forretningsadvokater vil bruke boikott i kampen mot sosial dumping. De mener seriøse selskaper bør gå sammen med LO og NHO om å boikotte useriøse aktører.

Publisert Sist oppdatert

Boikott av useriøse bedrifter som bedriver sosial dumping kan være et godt alternativ til ulike former for forbud mot bemanningsbransjen, slik aktører på venstresiden i norsk politikk ønsker. Det mener flere advokater tilknyttet firmaet Kvale, som har skrevet en analyse om ulike juridiske virkemidler for å bekjempe sosial dumping i det norske arbeidsmarkedet.

Det er i utgangspunktet offentlige myndigheter som har ansvaret for å sørge for at reglene som skal forhindre sosial dumping følges. Men private næringsdrivende kan også foreta noen tiltak, dersom man for eksempel opplever å bli utkonkurrert av useriøse utenlandske aktører i det norske markedet.

– Dersom bedriftene selv engasjerer seg mer aktivt mot sosial dumping, vil det kunne være langt lettere å redusere dette problemet, heter det i analysen Kvale-advokatene har publisert på jusstorget.no.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Dagens Perspektiv

Se våre tilbud

Dagens Perspektiv
Digitalt

Se våre tilbud

Powered by Labrador CMS