Per Hove i Evry og Kimmo Alkio i Tieto.

Kimmo Alkio blir konsernsjef når EVRY og Tieto fusjonerer

Publisert: 18. juni 2019 kl 08.28
Oppdatert: 18. juni 2019 kl 08.30

EVRY og Tieto kunngjorde tirsdag en fusjonsavtale. Det fusjonerte selskapet vil ha en samlet omsetning på rundt 30 milliarder kroner og 24.000 medarbeidere.

Ambisjonen er å skape et konkurransedyktig selskap for digitale tjenester og programvare i Norden.

I en pressemelding skriver selskapene at de begge er svært komplementære når det gjelder geografiske markeder, tjenesteportefølje og kunder.

Selskapet vil bli kalt TietoEVRY og ha flere tusen kunder i privat og offentlig sektor i mer enn 90 land.

En av de største

EVRY og Tieto har kompetanse innen digital rådgivning, industriprogramvare og avanserte sky- og plattformtjenester.

«Et sammenslått Tieto og EVRY vil tilby avanserte fintechløsninger for en global bank- og finansindustri,» skriver selskapet.

Saken fortsetter under annonsen

Det nye selskapet får også en omfattende portefølje av helse- og velferdsløsninger og tjenester til offentlig sektor, som er tilpasset det nordiske markedet og de nasjonale reformprogrammene.

Det kombinerte selskapet får også mer enn 5.000 digitale konsulenter som jobber nær kundene i Norden, samt en global kompetansebase med om lag 10.000 konsulenter.

Det sammenslåtte selskapet vil være en av de største arbeidsgiverne innenfor digitale tjenester og programvare i Norden.

– Vi vil fortsette å investere i våre medarbeidere, samt i ny innovasjon som robotteknologi, skyløsninger og kunstig intelligens og gjennom dette sikre at vi blir en enda bedre og mer konkurransedyktig partner innen digitale tjenester for våre kunder, sier konsernsjef Kimmo Alkio i Tieto.

– EVRY og Tieto deler sterke nordiske verdier som fremmer åpenhet, tillit og mangfold. Det nye selskapet vil være en sterk aktør som vil tiltrekke seg både kompetente medarbeidere, partnere og kunder», sier konsernsjef Per Hove i EVRY.

Blir konsernsjef

Etter at fusjonen er godkjent, blir Thomas Franzén styreleder og Kimmo Alkio konsernsjef i det sammenslåtte selskapet.

Saken fortsetter under annonsen

Per Hove vil fortsette i sin rolle som konsernsjef i EVRY frem til transaksjonen er avsluttet, og jobbe tett med konsernsjef Kimmo Alkio i Tieto i integrasjon av de to selskapene.

Selskapet vil ha hovedkontor i Espoo i Finland og konsernfunksjoner og ledelse i Oslo, Stockholm og Espoo.

Etter at fusjonen er formelt godkjent vil aksjene i det sammenslåtte selskapet fortsatt være notert på den offisielle Nasdaq-listen i Helsinki og Stockholm. I tillegg vil selskapet søke om notering på Oslo Børs.

Transaksjonen skal godkjennes av aksjonærene i begge selskaper. Transaksjonen forventes å være fullført i fjerde kvartal 2019, eller senest i løpet av første kvartal 2020.