Arbeidsliv

Krevende hverdag for jobbspesialister i Nav

Navs jobbspesialister har som oppgave å få folk ut i arbeidslivet. Men selv opplever de arbeidssituasjonen som så krevende at mange tviler på om de orker å bli i jobben.

Publisert Sist oppdatert

Jobbspesialister har en nøkkelrolle i Navs satsing på det som kalles «utvidet oppfølging i egen regi». Satsingen ble igangsatt våren 2017 og innebærer at Nav selv følger opp mennesker som trenger mye bistand for å komme ut i arbeid, i stedet for å sette ut oppgaven til eksterne aktører.

I den utvidete oppfølgingen bruker Nav metoden Supported Employment (SE). Det er en metode som blant annet innebærer at jobbsøkerne skal raskest mulig ut i en vanlig jobb, med tett oppfølging av en jobbspesialist.

Jobbspesialistens oppfølging handler blant annet om å bli kjent med jobbsøkeren og kartlegge kompetanse, styrker og svakheter, og å jobbe opp mot arbeidsgivere for å finne en god jobbmatch. Målet er at kandidatene får varig lønnet arbeid, helst på ordinære vilkår.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS