Arbeidsliv

Gjennom utviklingssamtaler skal det bli lettere å se den ansattes behov, følge opp kontinuerlig og bli enig om personlige mål som skal være nådd til neste samtale.

Sykefraværet stupte da bedriften droppet medarbeidersamtalen

Da virksomheten byttet ut medarbeidersamtaleskjema med månedlige utviklingssamtaler med de ansatte, gikk sykefraværet ned fra 8,4 til 2,3 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Aftenposten skriver om kulturendringen som har skjedd i entreprenørselskapet WK Entreprenør. Lederne i selskapet har blitt kurset, og de ansatte har fått være med på prosessen som har gitt en kulturendring.

Ideen om å kutte ut den årlige medarbeidersamtalen vokste frem for noen år siden. I stedet ønsket ledelsen i selskapet å ha mer individuell oppfølging og fokusere på den enkelte ansattes behov.

Det har gitt resultater: Fra januar til desember 2018 gikk sykefraværet i bedriften ned fra 8,4 prosent til 2,3 prosent.

Setter personlige mål

Flere føler kanskje at medarbeidersamtalen er en gjentakelse fra fjoråret.

Hvordan har du det? Hva kan bedriften gjøre for å bli bedre?

Gjennom utviklingssamtaler skal det derimot bli lettere å se den ansattes behov, følge opp kontinuerlig og bli enig om personlige mål som skal være nådd til neste samtale.

– Det skal litt mer til før du tar en sykmelding. «Jeg tar denne dagen, og jeg klarer det», er det flere som tenker, sier Stein Runar Hotvedt, ansatt i selskapet, til avisen.

Hilde Glenne, leder for strategi, kultur og HR i WK Entreprenør, forklarer at selskapet har blitt bedre på å følge ansatte tettere opp og tilrettelegge arbeidsdagen på en bedre måte.

– Det gjør noe med miljøet å bli sett gjennom kontinuerlige samtaler, både de formelle og de uformelle. Vi har ikke tro på medarbeidersamtaler kun et par ganger i året, men ser styrken i å være tett på med utviklingssamtaler, sier Glenne til Aftenposten.

Hun forklarer videre at det ikke ligger en reell mulighet til endring kun én gang i året dersom man tar i bruk kun medarbeidersamtale. En strukturert utviklingsplan legger derimot opp til at den enkelte er nødt til å utvikle sitt eget potensial i egen rolle. Det gjør at alle blir sett og lyttet til, mener hun.

Powered by Labrador CMS