Arbeidsliv

LO-nestleder Peggy Hessen Følsvik reagerer på forslaget fra et sysselsettingsutvalg om å gjøre endringer i sykelønnsordningen.

Klart for sverdslag om sykelønn

Det ligger an til høy temperatur når arbeidslivets parter møtes til fase to av Sysselsettingsutvalgets arbeid. LO sier kontant nei til ethvert kutt i sykelønna.

Publisert Sist oppdatert

Blant de viktigste forslagene til Sysselsettingsutvalgets ekspertgruppe, er en reduksjon av lønn under sykdom til 80 prosent for de som har vært syke i mer enn seks måneder.

Dette er i tråd med det blant andre hovedorganisasjonen Virke har etterspurt i mange år. LO, som foreslo at et slikt utvalgt skulle nedsettes, reagerer derimot kraftig på forslaget.

De vil gå «kraftig imot ethvert kutt i sykelønnsordningen og andre trygdeordninger», heter det i en pressemelding fra landets største arbeidstakerorganisasjon.

– Det løser ikke de virkelige utfordringene med å få folk i jobb, men fratar kun svake grupper inntekt. Det virker ikke som om utvalget har tatt inn over seg at det er leger som sykmelder. Det er ikke valg den enkelte gjør fordi det lønner seg økonomisk, sier LOs 1. nestleder Peggy Hessen Følsvik i en pressemelding.

NHOs arbeidslivsdirektør, Nina Melsom, er mer diplomatisk i sin kommentar, og sier til NTB at hun ser fram til å drøfte saken videre når partene i arbeidslivet nå blir invitert med i utvalget.

– Når det gjelder sykepenger, er det viktig at utgiftene til bedriftene ikke øker. Vi må også se på hvordan dette slår ut for ulike bransjer. Det må heller ikke bli slik at arbeidsgivere vegrer seg for å ansette folk med helseutfordringer, sier hun til NTB.

Powered by Labrador CMS