Arbeidsliv

– Nå går vi over fra en fase preget av akutte kompetansetiltak til å sikre mer strategisk arbeid med kompetansepåfyll, sier direktør Sveinung Skule i Kompetanse Norge

1 av 4 har større behov for faglig påfyll etter korona

Digitale ferdigheter er den typen kompetanse flest opplever at de trenger nå, ifølge ny undersøkelse fra Kompetanse Norge.

Publisert Sist oppdatert

Hver fjerde nordmann ser større behov for å øke sin kompetanse som følge av koronakrisen.

Det viser en undersøkelse Ipsos har gjort på oppdrag fra Kompetanse Norge, basert på et representatitv utvalg på om lag 1000 personer.

Digital hverdag

39 prosent av dem som har behov for å øke sin kompetanse på grunn av koronakrisen, ønsker bedre digitale ferdigheter.

— Den digitale utviklingen har endret premissene for hva vi oppfatter som grunnleggende kompetanse. Dette ble særlig synlig under koronakrisen, da svært mange raskt måtte omstille seg til en mer digital hverdag, sier direktør Sveinung Skule i Kompetanse Norge i en pressemelding.

Totalt svarer 78 prosent av de spurte at opplæring, kurs eller videreutdanning kan bidra i meget eller ganske stor grad til at de står sterkere på arbeidsmarkedet fremover.

Unge har størst behov

Det er de unge som oppgir det største behovet for mer kompetanse. Hele ni av ti under 30 år mener økt kompetanse vil styrke dem på arbeidsmarkedet fremover.

– Vi vet fra tidligere kriser at det er de unge som rammes hardest. Vi kan ikke forvente at alle økonomiske virkninger av koronakrisen er kjent allerede nå. Desto viktigere er det å satse på tiltak som gir de som er i faresonen mulighet til å få mer kompetanse, sier Skule.

Andelen som har behov for kompetansepåfyll er lavere hos dem over 50 år, men fortsatt er det et stort flertall som sier det samme. 69 prosent over 50 år svarer at de mener kompetansepåfyll kan bidra til at de står sterkere på arbeidsmarkedet.

– Nå går vi over fra en fase preget av akutte kompetansetiltak til å sikre mer strategisk arbeid med kompetansepåfyll, sier Skule.

Powered by Labrador CMS