Geir A. Mo (t.v.) overtok torsdag som president i KNA etter Finn Eirik Eilertsen.

Foto

KNA.

Geir A. Mo har blitt president i Kongelig Norsk Automobilklub

Publisert: 15. mai 2020 kl 09.06
Oppdatert: 15. mai 2020 kl 09.52

Geir A. Mo overtar som president etter Finn Eirik Eilertsen, som ble valgt i 2014.

På listen over tidligere KNA-presidenter finner man både Christian Langaard, grunnleggeren av Frydenlunds bryggeri, og Sam Eyde, den kjente ingeniøren og industribyggeren.

– KNA har alltid vært en positiv medspiller til innovasjon, og tar også aktiv del i politikkutformingen i dag med nye miljøkrav og elektrifiseringen av bilparken, så vel som å jobbe for å ivareta bileierens og bilistens interesser. Å bli spurt om å gjøre en innsats som tillitsvalgt i min bilorganisasjon var derfor noe jeg sa ja til med stor glede, sier Geir A. Mo i en pressemelding.

Tidligere direktør

Mo har vært direktør i Norges Lastebileier-Forbund (NLF) siden 2012. Han har en lang politisk karriere bak seg.

Han var ansatt i Fremskrittspartiet (FrP) i 23 år, hvorav 17 år som generalsekretær. Han var også sekretariatsleder i partiets stortingsgruppe, før han avsluttet sin FrP-karriere som stabssjef for partileder Siv Jensen.

I perioden 2014-18 var Mo styreleder i Trygg Trafikk, og i 2017 ble Mo valgt som styreleder i Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

Saken fortsetter under annonsen

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven. KNA har siden 1907 vært en av landets mest sentrale aktører og pådrivere i norsk samferdsels- og trafikkpolitikk. Like lenge har organisasjonen hatt det overordnede ansvaret for all bilsport i Norge, sier Mo.

– Geir A. Mo har erfaring og tyngde innen samferdselsfeltet, noe vi er sikre på at vil styrke KNA og gjøre oss bedre rustet til å kjempe bilfolkets sak, sier KNAs generalsekretær Børre Skiaker.

Karrieresteg
søn 20.02.2022 23:47