Arbeidsliv

Hvis man føler seg litt småsjuk, skal man hvertfall holde seg hjemme. Før var terskelen lavere for å dukke opp på jobb stappa forkjøla.

46 ganger så mange med påvist influensa i fjor

Terskelen for å holde seg hjemme når man er litt småsjuk har blitt høyere under koronapandemien. I fjor ble det registrert mer enn 46 ganger så mange influensa-syke på høsten, enn hva man har sett i år.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg håper denne lærdommen lever videre etter covid-19, men den kan også være glemt om fem år, sier forskningsdirektør ved Stami.

Forskning viser at delte kontorer og åpne kontorlandskaper fører til mer sykefravær og høyere risiko for uførepensjonering for ansatte. Noe av sykefraværet skyldes smitte på arbeidsplassen og at man sitter tett sammen og jobber.

Under koronapandemien har mange ansatte fått klar beskjed fra både myndigheter og arbeidsgiver om å jobbe hjemmefra dersom det er mulig for utførelsen av oppgavene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS