Arbeidsliv

Kampanjen har som mål å samle alle i en bedrift om å gjøre noe felles.

Kollegamosjon skal styrke samhold og fellesskap på jobben

– Uten sosial støtte er det omtrent umulig å skape og opprettholde vaner for fysisk aktivitet, sier kampanjeleder Emily Robertson.

Publisert Sist oppdatert

Bedriftsidretten har i over 40 år arrangert Sykle til jobben, og har nå lansert Kollegamosjon.

Kollegamosjon er en uformell konkurranse der absolutt alle kan være med. Målet er å skape smil, samhold og aktivitet i kollegier over hele Norge.

Behovet for sosial kontakt er grunnleggende for å komme i form

– Sosial kontakt blant venner og kollegaer er kanskje det viktigste for å komme i litt bedre form. Uten sosial støtte er det omtrent umulig å skape og opprettholde vaner for fysisk aktivitet, sier kampanjeleder Emily Robertson i en melding.

Tvunget ut av rutiner

Hjemmekontor, rullerende kontortider og permitteringer har gjort det vanskeligere å føle på samhold og fellesskap på jobben.

Folk blir tvunget ut av rutiner for aktivitet og ikke minst sosial kontakt. Kollegamosjon er en aktivitetskampanje som skal møte disse behovene.

– Vi ønsker å bidra til at folk ikke lar seg knekke av 2020. Forhåpentligvis kan en uformell konkurranse blant kollegaer bidra til at flere trekker på smilebåndet og gjør en knebøy ekstra, fortsetter Robertson.

Kampanjen har som mål å samle alle i en bedrift om å gjøre noe felles. Man samler poeng og med kollegialt fellesskap er man mer aktiv og vinner premier. Deltakere har ytret et behov for en høstkampanje, og derfor har Bedriftsidretten utviklet Kollegamosjon.

– Deltakerne i Sykle til jobben har over flere år ønsket seg en kampanje på høsten. Nå er Kollegamosjon her, og vi tror det skal bli like lettbent og artig som Sykle til jobben-aksjonen, smiler kampanjelederen.

Lagfølelse

Konkurransen starter tirsdag 19. september og varer frem til 15. november. For å bli med i konkurransen må man melde på bedriften, danne lag og være aktive.

Aktivitet gir poeng, som igjen kan gi store premier - ikke minst heder og ære på arbeidsplassen.

Du konkurrerer mot deg selv, laget konkurrer mot andre lag. Husk at alle kan delta, fordi poeng beregnes fra minutter og ikke intensitet. Turgåerne kan sanke like mange poeng som styrketrenerne.

Kampanjens struktur er lagt opp for at alle skal kunne delta, i motsetning til tradisjonelle tiltak der de aktive får et forsprang.

TI minutter om dagen har effekt, og kan bidra til at flere når 30 minutter om dagen. 7 av 10 nordmenn oppfyller ikke helsemyndighetenes anbefalinger om minimum 30 fysisk aktivitet om dagen.

Powered by Labrador CMS