Arbeidsliv

Sykepleier Carola Hellman t.v. på Sophiahemmet i Stockholm underviser permitterte SAS-ansatte som denne uken startet omskolering for å bidra i omsorgssektoren i Sverige.

Kurser SAS-ansatte til krisearbeid

I et nytt prosjekt i Sverige skal permitterte fra næringslivet læres opp til å kunne avlaste helsearbeidere. Først ut er kabinansatte fra SAS.

Publisert Sist oppdatert

Det er rekrutteringsselskapet Novare som har tatt initiativet, som finansieres av Marianne och Marcus Wallenbergs Stiftelse og drives sammen med Sophiahemmets högskola, skriver bladet Personal och Ledarskap.

Ideen kom da SAS midt i mars meldte om storstilte permitteringer. Mange av dem ansatte er som fra før har grunnleggende helsefaglige kunnskaper.

Det første testkurset, der 30 personer fra SAS´ kabinpersonale skal delta, startet denne uken. Kurset går over tre dager.

Deltagerne skal blant annet lære om infeksjonssykdommer, hygiene og pasientetikk. De får opplæring i hvordan man informerer pasienter og pårørende, rengjøring av materiell, ulike administrative oppgaver med mer.

Frank Hillelson, administrerende direktør i Novare, forteller til Personal och Ledarskap at tanken er at de som går kurset skal kunne jobbe med service, og på den måten avlaste legere og sykepleiere, slik at disse i større grad kan bruke tid på å hjelpe syke pasienter.

Novare rekrutterer kandidater til kursene og jobber senere med å rekruttere ut de som har fullført. Stor interesse fra arbeidsgivere har gjort at prosjektet er blitt skalert opp.

Powered by Labrador CMS