Utelivsaktøren NoHo frykter at de må permittere over halvparten av de 650 ansatte etter regjeringens nye koronatiltak. Bildet viser Youngs – et av flere utesteder i hovedstaden som driftes av selskapet. 

Foto
Naina Helén Jåma / NTB
 
 

 

Flere bedrifter varsler permitteringer

Publisert: 8. desember 2021 kl 08.41
Oppdatert: 8. desember 2021 kl 10.18

Hotell- og restaurantbransjen og utelivsaktører er blant de bedriftene som blir hardest rammet av koronatiltak som skjenkestopp og begrensninger på antall gjester.

Konserndirektør Morten Thorvaldsen i hotell- og restaurantdivisjonen i Thon-gruppen, sier til Nettavisen at det nå blir permitteringer i konsernet.

– I morgen må vi gå til permitteringer, og dette er svært leit for de det angår. Jeg gruer meg til å gi denne beskjeden nå rett før jul, sier han.

NoHo – en av Oslos største utelivsaktører – sier til VG at de vil miste opp mot 80 prosent av omsetningen med de nye tiltakene.

Selskapet har 650 ansatte, og frykter at over halvparten må permitteres. Omsetningen har allerede gått kraftig ned siden den forrige tiltakspakken til regjeringen.

– Å holde folk i arbeid uten inntekt blir veldig vanskelig. Jeg er usikker på hvordan det skal gå, sier administrerende direktør Karl-Henning Svendsen.

Både Thorvaldsen og Svendsen er sterkt kritisk til at regjeringen ikke gikk inn med en lønnsstøtteordning med én gang – som er ett av hovedkravene fra både LO, NHO og Virke.

Saken fortsetter under annonsen

Både LO-leder Peggy Hessen Følsvik og næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) har imidlertid bekreftet overfor NTB at en slik ordning skal diskuteres videre.