Arbeidsliv

Helseminister Bent Høie (H, t.h.) har vært den eneste statsråden som har fulgt Erna Solberg (H) på samme post gjennom alle åtte år som statsminister.

– Føler meg privilegert

En av få som har fulgt Erna Solberg gjennom åtte år som statsminister, er Bent Høie. Når han går av, vil han være blant de lengstsittende statsrådene i norsk historie.

Publisert Sist oppdatert

Trolig overrekker han nøkler til Helse- og omsorgsdepartementet til etterfølgeren i midten av oktober. Da vil Bent Høie (H) ha sittet i samme post lenger enn alle utenom fem fagstatsråder, og lenger enn alle Høyre-statsråder gjennom historien. Selv har han ikke noen god forklaring på hvorfor.

– Det må du spørre andre om. Jeg føler meg utrolig privilegert som har fått den muligheten. Og så pleier vi å spøke internt med at ingen andre vil ha jobben, sier en lattermild Høie til NTB.

Mens en del statsministre sitter i mer enn én valgperiode i Norge, er det mye større utskifting blant fagstatsrådene. I løpet av Erna Solbergs regjeringstid har 46 ulike personer vært statsråder. Fem personer har vært justisminister, fem har vært olje- og energiminister. Kun Høie har sittet ved samme post hele veien.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS