Arbeidsliv

Nyutdannede med yrkeskompetanse innen «restaurant og matfag» har slitt mest med å komme inn på arbeidsmarkedet i koronapandemien.

Ikke mer krevende å få jobb i koronaåret for fagutdannede

Samlet sett har det ikke vært vanskeligere for nyutdannede med fagutdanning å komme inn på arbeidsmarkedet i 2020 enn i tidligere år.

Publisert Sist oppdatert

Om lag 21.500 personer utgjør 2020-kullet med fagutdanning, og selv gjennom et tøft koronaår økte sysselsettingsandelen i fjor med 1,7 prosent, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).

Aller flest nyutdannede som var sysselsatt i november året de fullførte fagutdanningene, hadde yrkeskompetanse innenfor «bygg og anleggsteknikk», selv om dette også var gruppen som kom best ut andre år. I 2020 var ni av ti med denne kompetansen i arbeid i november samme år.

Koronapandemien så mange restauranter og serveringssteder stenge dørene i 2020.

Dette har ført til størst nedgang i antall sysselsatte fagutdannede som tok «restaurant og matfag» og «overnattings- og serveringsvirksomhet».

Kun 77,9 prosent med fagutdanning innen denne industrien var sysselsatt i 2020 mot 85 prosent i høsten 2016 og 2018.

Innreiserestriksjoner og mangel på utenlandsk arbeidskraft har også betydd at flere nyutdannede fra andre utdanningsprogram har fått arbeid.

Powered by Labrador CMS