Arbeidsliv

Før pandemien reiste folk flest på jobb i rushtiden på morgenen i et par timer og på ettermiddagen i et par timer. Dette har ført til press om delt dagsverk, som mange av sjåførene misliker.

– Konsulenter kan være en hjertestarter

Kjernevirksomheten og framtidsmålene skal være reservert for de fast ansatte, mens det å leie inn arbeidskraft kan gi den fleksibiliteten mange ­virksomheter trenger, mener eksperter.

Publisert Sist oppdatert

Konsulentbruk og innleid arbeidskraft ses ofte på som «fy-fy» i arbeidslivet. Fagforeningene liker det dårlig og arbidsgiverne forsikrer gjerne at innleie og konsulentbruk skal begrenses til det «absolutt nødvendige».

Men faktum er at en virksomhet i dag kjøpe eller leie inn alle typer tjenester fra vikarbyråer, konsulenter, advokater eller plattformtjenester som Uber og Foodora. Kjøp av eksterne tjenester kan være et gode for mange virksomheter, mener ekstperter. Men ikke alltid. Noen ganger er det lurest å bruke egne folk.

Nødvendig boost

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS