Arbeidsliv

Direktør Kari Østerud ved Senter for seniorpolitikk, forsker Per Erik Solem fra NOVA, OsloMet og Jørn Ljunggren fra Ipsos presenterte årets Seniorbarometer fredag formiddag.

Lederes negative holdninger er hovedårsak til at norske virksomheter helst unngår å ansette eldre arbeidstakere

Publisert Sist oppdatert

Norske ledere mener eldre arbeidstakere presterer svært bra − at de er produktive og enkle å lede. Likevel vil de ikke ha dem. Årsaken er kulturelt betinget. Det handler om lederens og samfunnets holdninger til «alderdom», mener forsker.

I formiddag lanserte Senter for seniorpolitikk sitt årlige «Seniorbarometer», der et representativt utvalg av norske ledere er intervjuet om hvordan de oppfatter eldre arbeidstakere.

Undersøkelsen gjøres årlig, og i år som de siste årene, viser det seg at seniorer og eldre arbeidstakere ikke akkurat står øverst på ønskelista når norske bedrifter skal rekruttere. Og som alltid er bakteppet det samme: Vi blir stadig færre yrkesaktive her til lands, og mangelen på kompetent arbeidskraft i en rekke bransjer er skrikende.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS